keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kesän parhaat

Meidän eskarilainen valitetteli että on ikävää kun ulkona kaikki on ihan kuollutta. Isoissa tammissa on viimeisiä lehtiä, mutta muuten piha tuntuu paljaalta. Puutarha ei houkuttele viettämään aikaa samalla tavoin kuin kesällä. On aika siirtyä sisälle tunnelmoimaan ja odottamaan joulua. Tähän väliin on kiva kirjata ylös kesän parhaat muistot puutarhasta. 

Kesällä on ihan parasta kun iltaaurinko paistaa pohjoiseen suuntautuvaan keittiöömme. Kestää monta kuukautta ennen kun valoa taas tulvii näin kauniisti.Omenapuun ja oman syreeniaidan kukinta sai sydämen pakahtumaan onnesta :)
 
 

Kesän yllättäjiä oli tienvarressa roskiksen vieressä huumaavasti tuoksuvat ruusut sekä lepakko, joka yllätti mieheni grillauspuuhissa.


Lapset järjestivät riemukasta menoa isovanhemmille sirkusesityksellä, jota seurasi rapujuhlat. 

Ensi vuonna voi olla että taustalla näkyvä piharakennus lähtee ja jotain vielä parempaa tulee tilalle pikkuhiljaa. Tämä pioni ilahdutti ensimmäisellä kukinnolla kolmeen vuoteen. 
Talven yli jännitetään miten mm. nämä uudet istutukset nousevat ensi vuonna ja viihtyvätkö ne puutarhassamme. Ruusumalva, myskimalva, harmaamalvikki, valkoinen syysleimu, vaaleanpunainen ja valkoinen tarhapioni, valkoinen iisoppi, syysmaksaruoho, komeamaksaruoho, isomaksaruoho, narsissit, tulppaanit, punahatut, alppiruusu kullervo...
 
 Kiitos ja hyvästi kesä, tervetuloa talvi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti