maanantai 3. marraskuuta 2014

Purkuvaiheen väriaarteita

Puuhuoneen remontti on kestänyt kolme viikonloppua. Tällä viikolla on tarkoitus saada lattia maalattua ja viikonloppuna alkaa ottaa huonetta käyttöön. Tästä tulee mieheni työhuone (tai työnurkkaus, kuten lapset sanoo), joten hän saa ottaa aktiivisemman roolin huoneen kalustamisessa ja sisustamisessa. Hän haluaa sinne paljon "oikeaa puuta - ei maalattua puuta" ;)

Ensimmäisenä viikonloppuna purettiin kattopanelointi ja sen alta paljastui upea vihreä helmiponttikatto. Väri oli todellinen yllätys! Vertasin katon väriä vanhojen värien värikarttoihin ja Uulan kartasta Purjo oli hyvin lähellä.
Ikkunakarmeista löytyi kaunis sininen, jota olisi kiva tuoda huoneeseen jossain muodossa.  


Yksi seinistä oli "suoristettu" edellisen omistajan toimesta ja sen takaa löytyi koristeellinen ruskea kukkatapetti. 


Ensimmäinen tapettikerros näytti tältä.


Huoneen uusi beige on hyvin lähellä alkuperäisen tapetin pohjasävyä. Maalikaupassa tapahtui sävytysvirhe ja saimme tummanruskeaa maalia, vaikka tarkoitus oli saada hiekansävyistä. Lopulta mieheni teki seoksen, jossa on 70% valkoista kattomaalia ja 30% tummanruskeaa seinämaalia, jolla saimme toivotun lopputuloksen. Seinässä värikokeiluja. 


Mielestäni tässä huoneessa on koko ajan ollut pysähtynyt ja huono tunnelma. Tunnelma kuitenkin keveni ja parani kun laminaattilattia sai kyytiä ja lautalattia pääsi esille. Tässä huoneessa onneksi lattia lähti helposti irti ja laminaatin alla oli vain pohjamuovi. Tällä viikolla tämä tummeanruskea lattia saa kerroksen kaunista Uulan pellavansävyistä lattiamaalia ja huoneen remontti on valmis!  


1 kommentti: