tiistai 11. elokuuta 2015

Uusi kasvimaa


Alkukesän isoin pihaprojekti on ollut kasvimaan uusiminen. Inspiraatiota olemme saaneet Pinterestista, vierailulta Tukholman Skansenilla vuoden ensimmäisenä päivänä ja Martha Stewartin puutarhakirjasta, jonka avulla äitini hoiti pihaa aikoinaan kun asuimme Yhdysvaltain New Englandissa kun olin pieni. Kasvimaan ennen ja jälkeen kuvat. 3.1 ja 31.7.2015:

Työt alkoivat huhtikuussa "jokilaakson" perustamisella. Tämä on pihan kostein alue kun sataa, ja nyt vedet kerääntyvät jokilaakson kiville. 


Kasvimaan viehättävin elementti on mielestäni aita, jonka mieheni on nikkaroinut taustalla näkyvän piharakennuksen laudoista. Kasvimaa rajaa pihaa kivasti ja bonuksena lapset pysyvät nyt paremmin pihan puolella, eivätkä mene niin helposti tien lähettyville. Mieheni on myös naputellut leikkimökille uuden punaisen katon ja rakentanut kaksi kaarisiltaa, joista hän oli pitkään haaveillut. 
Tässä kasvimaan suosikkikasveja heinäkuun lopulta. On ollut ilo että pikkupojalle on maistunut parsakaali erityisen hyvällä ruokahalulla. Yksi kesän parhaista makuelämyksistä oli kun siskoni tuli kylään ja innostui valmistamaan meille taivaallisen herkullisia kesäkurpitsankukkia heti nähtyään upeat kukinnot. Tällä hetkellä yritän kovasti keksiä uusia kesäkurpitsareseptejä jokaiselle päivälle. Arjen ruokailussa parasta on kuitenkin ykkössuosikkini lehtikaali. 


3 kommenttia:

 1. Anonyymi11.8.15

  Todella kivan näköinen piha ja kasvimaa. Ei ole tänä kesänä tarvinnut oikein kastella paitsi nyt elokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Totta on, on selvinnyt vähällä kastelemisella tänä kesänä. Piha on pärjännyt pienen mökkeilyn tai lomailun aikana itsestään. Kesäkukkani ovat kyllä välillä päässeet kuivahtamaan, mutta on niin hauskaa seurata miten ne nousevat siitä kun saavat lisää vettä. Kiitos kommentin jättämisestä! Olen innoissani, kun sain ensimmäisen kommentin uudelta lukijalta :)

   Poista
 2. Sinulle on haaste blogissani :)http://pompeli.blogspot.fi/2015/09/blogitarina.html

  VastaaPoista