sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pianosalongin matka ja uusi väri

"Pianosalonki" on huone, jossa vietämme paljon aikaa legoilla leikkien, soittaen ja laulaen. Sen matka nykyiseen muotoon on ollut pitkä. Ensimmäisiä kertoja kun kuulin termin hidas sisustaminen en ollenkaan ymmärtänyt mitä se tarkoittaa. Nyt ymmärrän. Se on juuri tämmöinen pitkä prosessi, jossa pikkuhiljaa kuunnellaan taloa, itseä ja perheenjäseniä, haetaan inspiraatiota, etsitään löytöjä, kokeillaan, poistetaan ja myydään se mikä ei toimi, vaihdetaan järjestystä, odotellaan ja jossain vaiheessa kokeillaan ja inspiroidutaan uudestaan.

Alkuvaiheen suunnitelmissa huone kulki nimellä förmaaki ja sinne haettiin arvokasta ja hämyisää tunnelmaa puuelementin värejä käyttäen. Melko varhaisessa vaiheessa saimme tietää, että saamme upean perintöpianon kotiimme ja aloimme kutsua huonetta pianosalongiksi ja rakentaa huonetta pianon ehdoilla. Pianosta on meille todella paljon iloa, mutta koska se on ehkä ainoa musta huonekalu kodissamme, minun on ollut vaikeaa käsitellä huonetta ja keksiä mikä pianon kanssa sopii. Toinen haaste on ollut ikkunan erikoinen sijainti. Jossain vaiheessa olen myös keksinyt, että haluan huoneeseen englantilaista runsautta ja myös rentoa tunnelmaa sekä Howard-tyylisen tuolin, jossa voin istua, juoda kahvia, lukea, katsoa takkatulta ja olla lasten lähellä heidän leikkiessään. Viikko sitten löysin ja inspiroiduin ja viikonloppuna ostin itselleni syntymäpäivälahjaksi uuden tuolin, jossa on pianon kaveriksi mustat jalat. Kun pääsin juomaan aamukahvia tuoliin tänään, mietin ja sanoin miehelleni että huoneessa ei ole riittävästi väriä. Sen sanottuani nauroimme molemmat, että onhan tässä aika paljon väriä, mutta tarvitaan lisää liilaa. Mielestäni violetti kohentaa huoneen tunnelmaa ja herättää ruskean ja vihreän sävyt henkiin. Huone olisi mielestäni tylsä ilman tätä yllättävää kolmatta väriä. Aiemmin yritin punaista kolmantena värinä, mutta koska "tuli poltaa puun" punainen ei toiminut. Olemme puhuneet pönttöuunin taustaseinän maalaamisesta liilaksi aiemmin, mutta olemme ajatelleet, että se häiritsisi sisääntulon näkymän väriharmoniaa. Tänään kun analysoimme viereisen huoneen tapettia tarkemmin, löysimme siitä yllättäen sopivia sinipunaisia sävyjä, joita olisi tarkoitus lähteä jäljittelemään omalla maalisekoituksella.

Huoneen matka...
Edellisen omistajan kesken jääneet seinät ja meidän ensimmäiset tapettivaihtoehdot. Syyskuu 2012:
Modernien materiaalien poistoa. Maaliskuu 2013:
Laminaatin ja muovimaton alta löytyi ruskea lautalattia. Maalasimme sen uudelleen samalla värillä. Toukokuu 2013:
 
Värit, huonekalut ja järjestys hakeavat muotoaan. Elokuu 2013:
 Poistetaan se mikä ei toimi. Marraskuu 2013:
Kirjoituspöytä, joka ei vieläkään ole löytänyt sopivaa paikkaa on seikkaillut tässäkin huoneessa kahteen eri otteeseen. 
 Sisääntulon väriharmoniaa. Huhtikuu 2014:
 Uusi tuoli ja nykyinen järjestys. Tammikuu 2015:
Viereisen huoneen William Morris Chrysanthemum -tapetista löytyi yllättäen sopivaa sinipunaista. Seuraava projekti on pönttöuunikokonaisuuden kunnostaminen ja värin lisääminen huoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti