sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Syksy

Saimme pitkään nauttia ihanan kesäisestä säästä koko elo- ja syyskuun ajan. Olin raivannut kalenterin mahdollisimman tyhjäksi että saisin maksimoitua aikani puutarhassa, enkä olisi millään malttanut lähteä sieltä pois. Vielä jäi paljon tekemistä, mutta piha näyttää kyllä kovin erilaiselta kun alkukesästä. Eilen mieheni tuli innostuneena kertomaan että hänellä on nyt visio seuraavista projekteista - piharakennuksista. Mieheni esitti että meille tulee navettamainen autotalli/varasto/maakellari -miesluola sekä viherhuone, johon yhdistyy kesäkeittiö, sauna, pesuhuone, wc ja nukkumapaikka vieraille. Ja näiden väliin lampi purettavan piharakennuksen paikalle. Siinä riittääkin suunniteltavaa talveksi... ja puuhaa moneksi vuodeksi! Vaikka pitkään tuntui etten haluaisi talven tulevan, lasten Halloween ja joulunodotusinnostus on tarttunut minuunkin. Tässä kuvia syksyisestä puutarhastamme ja ihanan kirkkaasta syksyn valosta, joka tuo hyvää energiaa sisällekin.

Tämä ikkuna oli tarkoitus kunnostaa tänä kesänä, mutta ei vielä ehditty siihen. Mieheni kyllä yritti aloittaa, mutta se oli ruuvattu kiinni niin monesta paikkaa, ettei ikkunaan oikein päässyt käsiksi. Ehkä jaksan katsella tuota yläruudun teippiä vielä yhden talven.

Ruusutarhaa en vielä ehtinyt perustaa, mutta alppiruusupihaa sain vietyä eteenpäin. Uusia kuoppia kaivaessa osuin tämmöiseen vanhaan kenkään. Kenenköhän se on ollut? Sai ainakin minun mielikuvitukseni laukkaamaan.


Ja rippeitä talon Neuvostoaikaista historiaa. Mieheni repi tämän irti ja ajattelin käyttää sitä köynnöstukena ensi kesänä. Naapurimme kertoi minulle että melkein jokaisen vanhan talon rakenteista alueellamme on löydetty räjähteitä ja aseita ja kyseli ollaanko me vielä löydetty... ei vielä. Hän totesi että ehkä joku muu on jo ennättänyt löytää.


Aurinko on paistanut poikkeuksellisen paljon viimeisen kuukauden aikana. Iltapäivän valo on erityisen kaunis tyttöjen huoneessa ja ruokasalissa. Nyt mittailemaan uusia piharakennuksien paikkoja ja nauttimaan auringosta :)  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti