keskiviikko 15. lokakuuta 2014

"Huomenna kun kyllästyn näpyttelyyn katto lähtee alas"

Olemme pitäneet remonttitaukoa koko kesän ja puuhastelleet pihan puolella. Kesävauvamme on nyt ilmeisesti kasvanut ja säät viilentyneet riittävästi, että on tullut pakottava tarve aloittaa "puuhuoneen" remontti. Mieheni ehti jo sanoi, että huomenna katto lähtee alas! On todella vaikea kuvitella, että tämä oli alunperin meidän "paras" asuinhuone, joka sai odottaa remonttia pisimpään. Nyt se on toiminut romuvarastona ja valitettavasti samanaikaisesti myös vierashuoneena. Tämä tila on yhteydessä vaurauteen ja menestykseen ja meillä on ollut paljon vaikeuksia näillä alueilla viime aikoina. Haluamme laittaa nämä asiat kuntoon.



Puuhuoneesta tulee työhuone miehelleni. Kutsumme sitä puuhuoneeksi, koska puuelementti ohjaa valintoja ja sinne tulee Sandbergin tammitapettia. Miehen elementti on puu ja tila sopii hänelle hyvin. 1,5 vuoden ajan huone eli suunnitelmissa minun ja mieheni makuuhuoneena, kunnes olin feng shui luennolla viime talvena ja opin etten ollut ottanut perheenjäsenten suotuisia ilmansuuntia huomioon remontin suunnittelussa. Yksi mahdollinen syy pitkiin ja inhottaviin unettomuusjaksoihin selvisi, kun huomasin että nukuin TUHON huoneessa, joka soveltuu minulle vain lyhytaikaiseen oleskeluun, eikä missään tapauksessa nukkumiseen! Kuvassa ilmansuuntalaskelmat.


Pohjapiirustuksia piirtäessäni pari vuotta sitten huomasin että rakenteessa taitekaton alla on oudosti paljon tilaa. Talomme on ollut miehitetty vuosikymmeniä sitten ja olen usein miettinyt, että mikäköhän salakammio alkovin takaa löytyy. Jännitän hieman ja odotan innolla mitä huoneesta löytyy kun aloitamme purkutyöt huomenna. Tarkoituksena on kaikenkaikkiaan purkaa kattopaneloinnit, laminaattilattia ja mahdollisesti osa gyproc-levytyksestä. Vaikka kuva näyttää kamalalta, näen jo sieluni silmin miten upea tästä huoneesta tulee. Odotan sitä ihanaa tunnelmaa, kun vanhat pinnat pääsevät esille ja saavat jälleen hengittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti