lauantai 4. lokakuuta 2014

Etchings and Roses

Olen jo monta vuotta haaveillut Sandersonin Etchings and Roses -kankaasta. On vain harmittanut, kun en ole löytänyt sille sopivaa paikkaa kodistamme. Tässä Pinterest-kuva.


Tämä murrettu vanha turkoosin väri on kaikista väreistä eniten oma värini. Vanha turkoosi tuntuu hyvältä, turvalliselta ja kodikkaalta. Vaatteissa se tuntuu helpolta ja on aina varma valinta, jossa ei koskaan tunne oloaan epämukavaksi. Mielestäni ihmisille sopii hyvin ne värit, jotka löytyvät heistä - mm. silmistä, huulista, hiuksista ja ihosta. Todennäköisesti nämä samat värit viehättävät heitä myös sisustuksessa. Usein olemukseltaan vaaleat ihmiset pitävät murretuista sävyistä ja väritykseltään tummemmat pitävät intensiivisista sävyistä. Itse olen aika vaalea ja pidän murretuista sävyistä. Miehelläni on vihreät silmät ja ruskea tukka ja hän usein kokee tämän turkoosin kylmäksi ja toivoo tilalle vihreää, puuta ja lämpöä. 

Väritykseltään tämä kangas voisi sopia meidän olohuoneeseen, mutta kuvio kilpailee tapetin kanssa, eikä tunnu oikealta. Tässä viime talvena otettu sovittelukuva.


Tänään keksin, että tämä kangashan voisi sopia kristalli-ilmansuunnan ruokasaliimme. Tähän huoneeseen voisi sopia nämä viileät sävyt. Olen kokeillut kymmeniä eri verhovaihtoehtoja tähän tilaan. Säästin rahaa pitkään että sain tilattua alla olevaa kangasta ja voi sitä pettymystä kun ne näyttääkin tältä. Sovituspalan taustaväri oli taatusti vaaleampi. Mallasimme suurta sovituspalaa pimeään talviaikaan, ehkä sekin on vaikuttanut värivalinnan epäonnistumiseen. Onneksi tälle kankaalle löytyy käyttöä yläkerrassa, todennäköisesti nojatuolin verhoilussa. Ruokasalissa on ehkä talon sielukkaimmat ikkunat, enkä halua peittää niitä kokonaan. Huone kuitenkin tuntuu vähän liian kylmältä ja keskeneräiseltä ilman verhoja. En tiedä sopisiko salusiinimalli isoon ikkunaan, pienempään kylläkin.



Pari vuotta sitten, kun suunnittelimme ja remontoimme pintoja pyörittelin satoja eri tapettivaihtoehtoja. Nyt huomaan, että ajattelen kankaita melkein yhtä paljon.  


Löytyykö teidän lempivärit tai luottovärit omasta värityksestänne? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti